Ylilauta Uusi Seelanti

Tuesday, 24-Aug-21 07:00:33 UTC
  1. Uusi elektroniikkaliike
  2. Uusi nissan
  3. Uusi renault
  4. Uusi pikavippi

Uudessa-Seelannissa yksi plussa on tosin Tyynenmeren saarien läheisyys, jos haluatkin matkustaa vielä kauemmas. Tämän listan jälkeen tuskin on ihme, että Australia ja Uusi-Seelanti ovat niin suosittuja matkakohteita. Nauti matkasi suunnittelusta – ja vietä upeaa aikaa maapallon toisella puolen!

Uusi elektroniikkaliike

Entäpä paikalliset sanat? Uudessa-Seelannissa kuulet varmasti ystäviä kutsuttavan sanoilla bro ja cuz, kiitoksen tilalta chur, samaa mieltä ollessa voit sanoa hard bro! ja kuvaillessasi jotain loistavaksi, voit sanoa sen olevan sweet as! Mitä tulee Australiaan, siellä rakastetaan lyhentää sanoja. Harjoittele esimerkiksi termeillä cuppa (kuppi teetä tai kahvia), choccy (suklaa), biccy (keksi), brekkie (aamiainen), avo (avokado), prezzie (lahja) ja Chrizzy (joulu). Matkustaminen Suurin ero Australian ja Uuden-Seelannin välillä on niiden koko. Australia on kuuluisa pitkistä etäisyyksistään suurten kaupunkien välillä. Perthistä on yli 3600 kilometriä Brisbaneen, mikä on enemmän kuin matka Madridista Moskovaan. Toisaalta Uudessa-Seelannissa on täysin mahdollista ajaa muutama tunti ja päätyä jopa aivan toisenlaiseen ilmastoon. Molemmissa maissa suurkaupungit (eli Uudessa-Seelannissa lähinnä Auckland) tarjoavat hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Hyvä juttu on, että turistit voivat käyttää sekä Australiassa että Uudessa-Seelannissa ulkomaista ajokorttia – muista vain ajaa vasemmalla puolella tietä!

uusi pikavippi

Uusi nissan

  • Uusi llc
  • Uusi tie
  • Häät catering hinta guide
  • Uusi
  • Uusi nissan
  • Helsinki pariisi finnair plane

Uusi renault

uusi elektroniikkaliike

Klassikkokysymys, onko Australia vai Uusi-Seelanti parempi paikka asua? Australia on tunnettu rentona unelmamaana, kun taas Uuteen-Seelantiin matkanneet eivät haluaisi lähteä sieltä ikinä. Maitten maine ei yllätä, sillä molemmat ovat englanninkielisiä eteläisen pallonpuoliskon maita, täydellisiä reppureissaamiseen, työntekoon ja ulkomailla opiskeluun. Kumpi siis kannattaisi valita? Haluamme auttaa sinua tekemään päätöksen vertailemalla tärkeitä seikkoja. Kieli Australian ja Uuden-Seelannin englantia pidetään usein samanlaisina, mutta opit kyllä helposti tunnistamaan niiden erot. Uusiseelantilaiset lausuvat vokaalit eri tavalla, "bed" kuulostaa ennemmin sanalta "bid", ja "six" on kuin "sux". Australialaisilla puolestaan on yleensä hieman nasaali sointi. Molemmissa maissa kuulee toki myös paljon paikallisia slangisanoja. Molemmissa maissa tuttuja käsitteitä ovat esimerkiksi vaeltamista tarkoittavat bushwalking ja tramping, varvassandaaleja tarkoittavat thongs ja jandals, sekä kylmälaukkua meinaava chilly bin.

Uusi pikavippi

Ei kannata kuitenkaan liikaa huolehtia, sillä haitten, käärmeitten, meduusojen tai lautasenkokoisten hämähäkkien kohtaaminen on harvinaista. Pelottavien eläinten lisäksi Australiassa on lukemattomia ihastuttavia eläimiä – kuten kengurut, vompatit, vesinokkaeläimet ja koalat. Tasmaninlahden toisella puolen Uudessa-Seelannissa eläimet eivät ole yhtä erikoisia, sillä ainoat kotoperäiset nisäkkäät ovat lepakot ja merinisäkkäät. Niiden lisäksi maassa on paljon lintuja, kuten tui, kea, keltasilmäinen pingviini ja lentokyvytön kiivi. Ilmasto ja maisemat Uuden-Seelannin ilmasto on lauhkeampi, viileämpi ja kosteampi – mikä saattaa olla positiivinen tai negatiivinen asia riippuen mieltymyksistäsi. Jos toivot lämmintä tai kuumaa säätä, Australia on todennäköisesti sinun valintasi. Haluamme tosin varoittaa, että kesäkuukaudet saattavat tuoda myös tukahduttavia lämpöaaltoja ja kosteutta. Molemmissa maissa on henkeäsalpaavat maisemat: Uudessa-Seelannissa on jättimäisiä vuoria, jäätiköitä, järviä ja metsiä, kun taas Australiaa värittää upeat hiekkarannat, koralliriutat, sademetsät, punaiset aavikot ja rouheat pensaikot.

ylilauta

greatwalksofnorthamerica.com, 2024 | Sitemap