Vanhankylän Kartanon Kahvila

Tuesday, 24-Aug-21 15:49:06 UTC
  1. Vanhankylän kartanon kahvila
  2. Kahvila jätkäsaari
  3. Tarvaspää kahvila
  4. Vanhankylän Kartano

Rakennuksia oli kaikkiaan lähes 60 ja kartano muodosti omavaraisen yhteisön, jossa oli asukkaita noin 480. Pihapiirin ympärillä oli laaja puutarha, kartanon navetoissa märehti 250 lehmää ja talleissa oli paikat yli 50 hevoselle.

Vanhankylän kartanon kahvila

tähtitornin kahvila

Kahvila jätkäsaari

Kellariravintolaan on tulossa kitarakonsertto 31. 8. Varsinkin nousevat ja aloittelevat tähtöset, tulkaa meille harjoittelemaan esiintymistä. Konkarit voivatkin varmuudella saada esim. kesäteatteri katsomon täyteen muunmuassa stand up show -tapahtumana ja hakea anniskeluoikeudet tilaisuuden oheen. Kartanon Kahvilassa työpajatoiminnan tavoite on saada aitoja ja oikeita työelämän tehtäviä eri ikäisille järvenpääläisille ravintola-ja catering alalta. Työtoiminnan ohessa ilahdutamme kuntalaisia tarjoamalla virkokkeita, kahvia ja herkullista ruokaa. Olkaa rohkeasti yhteydessä ideoiden kera, mietitään mitä voidaan yhteistyössä järjestää! Jenni Juvonen työpajaesimies 040 315 2459 Vanhankylänniemi Kartanon Kahvila Facebookissa Tarjoukset ja kysymykset kartano. kahvila(at) Puh. 040 315 3222

Tarvaspää kahvila

Hän avioitui Sipoon nimismiehen tyttären Wilhelmiina Tallgrenin kanssa. Häitä vietettiin uudessa päärakennuksessa vuonna 1852 (nykyinen Kartanorakennus). Kapteenin kuoltua 1873 tilaa hallitsi leskirouva Wilhelmiina yhdessä tyttäressä Anna Natalian ("Anni-täti") kanssa vuoteen 1915. Erään tarinan mukaan, kerrotaan Jean Sibeliuksen yrittäneen ostaa kartanon mailta tonttia tulevaa Ainolaansa varten. Samaan aikaan Helsingissä julkistettiin Kämpissä maalattu Gallen Kallelan Symposium -taulu, jossa taiteilijat visioivat tulevaisuutta "viinilasien ääressä". Raivoraitis Anni-täti näki kuvan taulusta sanomalehdessä ja päätti ettei tonttia myy, kun Sibelius on "viinaan menevää" sorttia. Topakka täti! Edesmenneen Anni-tädin kerrotaan edelleen "pitävän jöötä" kartanossa. Kun Järvenpää erosi Tuusulasta, se sai kartanon läksiäislahjaksi naapuripitäjältään ja omistaa kartanon edelleen. Vanhankylän kartanon pinta-ala oli 1900 luvun alussa noin 2000 hehtaaria. Pääosa rakennuksista sijaitsi myllykalliolla tai päärakennuksen välittömässä läheisyydessä.

Vanhankylän Kartano

Kartanon mailla on vielä nykyisinkin kirkkovene muistuttamassa Stålhanan elämästä. Ståhlhanan suku hallitsi kartanoa lähes 200 vuoden ajan. Tila ajautui vaikeuksiin, kun sen omistaja vänrikki Nils Ståhlhane (1713-1805) jätti jälkeen 27 perillistä ja epälukuisan joukon muita jälkeläisiä. Huonokuntoisen kartanon osti 1810 Karl Peter Nyberg. Hän oli poikamies ja toi tilalle työnjohtajaksi ystävänsä sotakomissaarin Johan Henrik Åströmin. Uusi omistaja ryhtyi tarmokkaasti nostamaan rapistunutta tilaa yhdessä veljensä eversti Gustav Nybergin kanssa. Karl Nyberg testamenttasi tilan veljenpojalleen Fredrik Nybergille tietyin ehdoin. Testamentti sisälsi ehdon siitä, että sotakomissaari Åströmille tuli antaa tiettyjä etuuksia kiitoksena pitkästä palvelusta Vanhankylän kartanossa. Tätä Fredrik Nyberg ei hyväksynyt, repi testamentin, pakkasi tavaransa ja poistui Vanhankylän kartanosta. Garl Nyberg teki uuden testamentin, jonka mukaan kartano siirtyi Åströmille ja hänen perillisilleen. Tilan peri sotakomissaari Johan Åströmin poika merikapteeni Johan Åström.

Kartanon salit ja kahvila Vanhankylän Kartano on tunnelmallinen paikka viettää erilaisia tilaisuuksia. Kartano jakaantuu viiteen erikokoiseen saliin. Kaikkiin saleihin mahtuu yhteensä 150 henkilöä. Kartanon pääsali Upeat näkymät Tuusulanjärvelle, 1800-luvun koristeelliset kattomaalaukset, sekä tunnelmallinen takka tekevät kartanon pääsalista upean juhla- ja kokoustilan. Salissa on istumapaikkoja 36:lle kokoustajalle sekä 43:lle juhlijalle. Tilassa on käytössä normaali kokoustekniikka. Kartanon pieni sali Intiimimpi kartanon pieni sali soveltuu hienosti pienemmän porukan kokoontumisille. Tilaa löytyy kahdelletoista kokoustajalle tai kabinettiruokailijalle. Tilassa on käytössä normaali kokoustekniikka. Kartanon sisäpiha Sisätilojen lisäksi myös kartanon aurinkoinen sisäpiha on käytettävissä tilaisuuksiin. Sisäpiha on kesäisin kalustettu. Suuret aurinkovarjot tuovat viihtyisyyttä. Loppukesästä sisäpihalle rakennetaan suuri teltta. Sisäpihan teltassa tilaisuuksia voi järjestää pitkälle syksyyn ja jopa läpi vuoden.

ke-pe klo 12–18 la klo 12-17 su klo 12-16 Tilavaraukset 1. 2020 alkaen tiloja voi vuokrata, mutta kokoustarjoiluja ei toistaiseksi tarjolla Varaa kokoustila 1. Juhlatila Anni 30€/tunti (36 hlö) 2. Keskisali 30€/tunti (28 hlö) 3. Johan-sali 30€/tunti (14hlö) 4. kahvilatila 40€/tunti (40hlö) Tee kokoustarjoilupyyntö (toistaiseksi ei tarjolla) kahvilan sähköpostiin ja ilmaise kokoustekniikka tarpeet Varaa juhlatilaa, 1. 2020 alkaen tiloja voi vuokrata, mutta juhlatarjoiluja ei toistaiseksi tarjolla 1. kellariravintola 60€/tunti (50hlö) 2. kartanon juhlasiipi 40€/tunti (80hlö) 3. Kahvilatila ja keittiö 60€/tunti (40hlö) 4. koko kartano ja keittiö 80€/tunti (120hlö) Kesäteatterin väliaikatarjoilut, ei tarjolla 2020 Katso kesäteatterin väliaikatarjoiluhinnasto tästä Ennakkoon voi tilata 2 vuorokautta ennen esitystä ja viikonloppuesityksiin la-su aina viimeistään torstaihin klo 10. 00 mennessä Mökit Vuokrataan 15. alkaen Mökkejä voi varata kahvilan aukioloaikojen puitteissa. 2 hlö mökki 30€/vrk 4 hlö mökki 40€/vrk Mökeissä on vain patja ja tyyny varustus.

  1. Kahvila-ravintola — Vanhankylän Kartano
  2. Halpa Halli Kalajoki Aukioloaikoja, Kalajoentie 2
  3. Visit Tuusulanjärvi - Vanhankylän Kartano
  1. Kuusamon prisman aukioloajat

greatwalksofnorthamerica.com, 2024 | Sitemap