Matka Skotlantiin 2018

Wednesday, 25-Aug-21 08:31:04 UTC

Pubi on avannut ovensa jo vuonna 1750. Irlantilainen ilta sisältää 3 ruokalajin illallisen, irlantilaismusiikkia sekä Riverdance-tanssiesityksen. 3. pv Aamulla matka jatkuu Dublinista kohti Pohjois-Irlantia ja Belfastia. Belfastiin tutustuminen aloitetaan kaupunkikierroksella, jonka aikana kuullaan paljon mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta. Kuullaan kuinka Belfastin kaupunki syntyi teollisuuden ja tekniikan aikana, selvisi nälänhädästä, taudeista, pommi-iskuista ja ongelmista katolisten ja protestanttien välillä. Kierroksen aikana nähdään myös paikka, jossa Titanic rakennettiin ja mistä laiva lähti traagiselle matkalleen. Kierros sisältää myös vierailun Titanic-Belfast -vierailukohteessa. Belfastin hotelliin majoitutaan yhdeksi yöksi ja matkan hintaan kuuluva päivällinen nautitaan hotellin ravintolassa. (n. 160 km) 4. pv Aamiaisen jälkeen suunnataan Irlannista lautalla Skotlannin puolelle. Lauttamatka Belfastista Cairnryaniin kestää 2 h 20 min. Huomioittehan, että bussi ja opas vaihtuvat lauttamatkan jälkeen ja kaikki matkatavarat tulee ottaa mukaan lautalle.

Matka skotlantiin 2018 list

Irlannin puolen opas on mukana vielä lauttamatkan ajan ja Skotlannin puolella satamassa on vastassa paikallinen, suomenkielinen opas sekä tilausajobussi. Matkalla kohti Glasgowia vieraillaan upeassa skotlantilaisessa linnassa Culzean Castlessa, joka sijaitsee dramaattisessa kallioympäristössä meren rannassa. Kun kuulee Robert Adamin arkkitehtuurista ja sen kiehtovasta historiasta sekä näkee linnan, ymmärtää miksi se on yksi Skotlannin suosituimpia nähtävyyksiä. Glasgowiin saavutaan iltapäivästä ja ennen hotellille majoittumista tehdään lyhyt kaupunkikierros. Päivän aikana on aikaa nauttia omakustanteinen lounas. Majoittuminen yhdeksi yöksi. 150 km) 5. pv Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti ylämaiden erittäin kauniista Trossachsin aluetta, jota usein kutsutaan Highlandsin alueen pienoismalliksi. Täältä matka jatkuu koko Britannian suurimmalle järvelle Loch Lomondille ja kansallispuistoon. Loch Lomond -järvi ja ja Trossachsin kansallispuiston upeat maisemat ovat inspiroineet taiteilijoita ja kirjailijoita jo vuosisatojen ajan.

Iso bussi tarjosi 24 hengen ryhmälle tilaa matkustaa aika väljästi, mutta bussin penkit eivät kyllä olleet kovin väljästi: pitemmille jaloille ei oikein ollut tilaa. Esimerkiksi bussi, jolla matkustimme Portreestä Sligachaniin, joka oli matkalla Invernessiin, oli mielestämme uudempi ja tilavampi. Taidetta Skotlannin ylämailla 🙂 Hauskaa oli myös havaita miten me valmismatkoilla(kin) matkustavat jossain määrin taidamme turvautua kerta toisensa jälkeen hyväksi havaitsemaamme matkanjärjestäjään. Tutustumisillallisella moni kertoi olevansa jo neljännellä tai viidennellä Tema-matkalla, ihan samaan tapaan kuin Olympian tai Aventuran tai Arial Travelin kanssa matkustaessamme monet ovat olleet näiden matkanjärjestäjien matkassa jo useasti. Meillä tämä oli ensimmäinen Tema-matka ja se, tuleeko seuraavaa, riippuu vain siitä, että sattuuko Tema-matkoilla olemaan tarjontaa kohteeseen, joka sattuu olemaan "meillä listoilla". Juuri nyt voisin teoriassa harkita Senegal ja Gambia -yhdistelmää, mutta aika näyttää.

Titanic-museo Belfastissa Dublinissa päädyimme vierailulle EPIC The Irish Migration Museumiin, joka kertoi hienosti irlantilaisuudesta maailmalla monesta näkökulmasta. EPIC The Irish Migration Museum Dublinissa Belfastista ja Dublinista matkakohdejutut ilmestyvät lähiviikkoina. Matkamuistoina mukaan päätyi tällä kertaa vastustamaton keltainen Harland & Wolffin nosturin pienoismalli ja jo aikaisemmin mainitsemani meriharakka-aiheinen taulu. Yhteensä Kahdelta koko kierros maksoi 4 947 euroa, siis 2 474 euroa per nuppi. Tema-matkan perushinta lentoineen olisi ollut 1 930 euroa per nuppi. Norwegianin pisteillä maksetut osuudet lennoista ovat mukana täydestä hinnastaan, sillä rahaahan cash point -pisteet vastaavat ja ne olisi tietysti voinut käyttää mihin tahansa Norwegianin lentoon, ei vaan tähän. Mietteitä Tema-matkoista Matka oli ensimmäinen Tema-matkamme ja siis vaellusmatka, ei kultturimatka, joita Tema-matkat myös tekevät, joten vertailu muiden matkatoimistojen kulttuurimatkoihin voi joltain osin olla epäreilu.

matka skotlantiin 2018 result

Skotlanti, Belfast, Dublin kustannukset (Edinburgh, Ylämaat, Isle of Skye)

Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät. Lisämaksullinen retki matkalla

Välttäisin itse myös kiipeämistä Ben Nevikselle, jos muita vaihtoehtoja on. Tuo Britannian korkein vuori kerää kiipeilijöitä liiaksikin asti (haju sen mukainen), eikä vuori ole mitenkään erityisen kiehtova maaston muodoiltaan. Loivaa tasaista ylämäkeä. Maisemat tietysti ovat huikeat:). Jos muuten satut vierailemaan Skotlannissa kesäaikaan, niin katsokin, että pääset seuraamaan Highland Gameseja! Perinteisiä skotlantilaisia pelejä; tukinnostoa, tukinheittoa, köydenvetoa, Ylämaan tansseja, kivennostoa… Highlands of Scotland – Ylämaiden suosikkini Glasgowsta pohjoiseen päin Ehdottomasti, jos menet Skotlantiin, niin suuntaa Ylämaille! Ylämailla on kaunista ihan minne vain menetkin. Joka puolelta löytyy myös patikoitavaa, kun vain kysyt paikallisilta tai visitor centereistä – tai googlaat. Paras sivusto Skotlannin patikointireittien kuvauksiin on Walk Highlands. Sieltä löytyy myös gps-toimintaiset offline-kartat puhelimeen. Loch Lomondin alue Kaunista vehmasta aluetta, jossa saa jo hieman ylämaiden tuntua.

Myös Belfastissa turvauduimme Uberiin, jotta pääsimme suoraan Titanic-hotellille, joka oli muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Dublinissa hotellimme oli lähellä niin juna-asemaa kuin lentokenttäbussin yhtä pysäkkiä, että selvisimme kävellen/lentokenttäbussilla. Suomen päässä emme edelleenkään usko yhdistelmään liityntäbussi – metro – juna vaan käytämme omaa autoa, jolle ostamme nykyisin paikoituksen etukäteen pienellä alennuksella. Droghedan asemakin tuli tutuksi kun jonkun teknisen ongelman takia väli Dundalk – Drogheda kuljettiinkin junan sijaan bussilla Hotellit Tema-matkojen valitsemat hotellit olivat: Glenspean Lodge lähellä Fort Williamia (2 yötä) The Morar -hotelli Mallaigissa (1 yö) The Kyle -hotelli Kyle of Lochalshissa Skyen sillan pielessä (1 yö) Gairloch Highland Lodge (2 yötä) Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile (1 yö) Listan linkit matkajuttuihimme, joissa hotellivalintojakin on sivuttu. Jos itse hotellin sivut haluat löytää, niin löytynevät hotellien nimillä vaikka mista.

  • Matka skotlantiin 2018 schedule
  • Mansikka suklaa juustokakku
  • Veli-Jukka Järvenpää - Terveystalo
  • Matka skotlantiin 2018 date
  • Matka skotlantiin 2018 lineup
  • Matka skotlantiin 2013 relatif
  • Risto räppääjä elokuvat
  • Matka skotlantiin 2015 cpanel

Matka skotlantiin 2014 edition

Sään suhteen saimme kokea heti ensimmäisenä päivänä mitä tuleman pitää: Edinburghissa meitä vastassa oli helle, joka muuttui parin tunnin päästä pilviseksi, joka muuttui pian ukkoseksi, joka muuttuui pian sateeksi. Päivän viimeisiltä pysähdyspaikoilta minulla ei ole valokuviakaan, koska satoi niin rankasti että en uskaltanut edes yrittää ottaa kameraa tai puhelinta esiin. Reissun ensimmäiset majakat löytyivät lyhyen ajomatkan päästä: North Queensferryn satamamajakka melkein lentokentän kupeesta ja North Carrin surullinen, ruostumaan jätetty majakkalaiva Dundeesta. Niiden jälkeen seuraava kohteemme oli Arbroathin ihanan värikäs ja eloisa satama. Juuri sellainen postikorttimaisema, joita toivoin Skotlannissa näkevänikin! Iltapäivään ja matkalle Arbroathista Aberdeeniin mahtui tämän jälkeen vielä kaikkiaan kolme majakkaa. Niistä Scurdie Ness oli se ehdottomasti kaunein. Pitkän autossa istumisen jälkeen oli myös kiva jaloitella vähän niemen kärkeen kävelemällä. Scurdie Nessillä helle oli muuttunut painostavan kuumaksi ja pian sen jälkeen alkoikin sade ja ukkonen.

Skotlanti on pieni, mutta täyteen pakattu maa. Täyteen pakattu maa lampaiden, ulkoilumahdollisuuksien, historian ja maisemien suhteen. Asutus sen sijaan on täysin keskittynyt pariin isompaan kaupunkiin. Ajomatkat eivät siis mailillisesti ole pitkiä eli lyhyemmälläkin lomalla ehtii hyvin! Mainittakoon, että liikenne ylämailla tapahtuu pääasiassa yksikaistaisia teitä pitkin ohituspaikkoja hyödyntäen, joten vauhti ei päätä huimaa. Sään puolesta Skotlantiin kannattaa mennä huhtikuusta lokakuuhun. Talvikuukausina sademäärät voivat olla kohtuuttomia. Kuten sanottu olen asunut ja käynyt koulua Skotlannissa ja sen lisäksi lomaillut siellä kolmesti parin-kolmen viikon ajan, joten matkavinkkejä on kertynyt oikeastaan kirjallisen verran. Yritän nyt keskittyä ulkoilija-valokuvaajaihmisen näkökulmasta Skotlantiin; missä hienoimmat maisemat, piktoreskeimmat kylät ja parhaat patikointipolut. Ruoan suhteen on mainittava, että Skotlannissa saatat oikeasti jäädä ilman ruokaa, ellet noudata ruokailuaikoja.

matka skotlantiin 2013 relatif
  1. Lennot kohteesta kok kohteeseen sto

greatwalksofnorthamerica.com, 2024 | Sitemap