Parhaat Kirjat 2018, Game Of Thrones Kirjat

Thursday, 26-Aug-21 03:05:34 UTC

Jännittävä hetki ja mieluinen "velvollisuus": kirjabloggarit äänestävät vuoden 2018 parhaat kirjat kotimaisten, käännettyjen, tieto- sekä lasten ja nuorten kirjojen kategorioissa. Äänestän näin (p tarkoittaa pistettä): Blogistanian Finlandia: Olli Jalonen, Taivaanpallo, 3 p Minna Rytisalo, Rouva C, 2 p Marjo Vilkko, Vilpitön sydän, 1 p Blogistanian Globalia Kim Leine: Kuilu, 3 p Pierre Lemaitre: Tulen varjot, 2 p Kamila Shamsie: Joka veljeään vihaa, 1 p Blogistanian Tieto Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin, 3 p Kari Hotakainen: Tuntematon Kimi Räikkönen, 2 p Sinikka Vuola, Tommi Melender: Maailmojen loput, 1 p Finlandia-sarja on tietysti lempparini. Kolmen kärki oli minulle selkeä, seuraavat kolme olisivat vaikeampi rasti, niin paljon hyvää tuli viime vuonna sekä tutuilta että esikoiskirjailijoilta. Alkuvuodesta viihdyttivät muiden muassa Anniina Tarasovan Venäläiset tilikirjani ja Satu Vasantolan En palaa takaisin koskaan, luulen. Ella Laurikkalan Siirtolainen, koskettava tosipohjainen tarina, liikutti, Eeva Turusen Neiti U riemastutti, Piia Leinon dystopia Taivas mietitytti.

Parhaat kirjat 2018 dates

On ehkä vuoden ihanimman ja odote­tuimman jutun aika: Mitkä olivat tänä vuonna lukemistani kirjoista ne parhaat? Mitkä kirjat tekivät suurimman vaiku­tuksen? Minkä kirjojen vuoksi olin valmis uhraamaan yöuneni? Ennen kuin mennään suosik­kieni pariin, haluan kuitenkin vielä jakaa lyhyesti tämän vuoden lukemisiin liittyviä tilastoja. Luin vuonna 2018 yhteensä 87 kirjaa eli keski­määrin seitsemän kirjaa per kuukausi. Kirjoissa oli yhteensä 22 097 sivua eli keski­määrin luin 1841 sivua kuukau­dessa. Yksi kirja oli keski­määrin 254 sivun mittainen. Eniten kirjoja luin huhti­kuussa (11) ja vähiten touko­kuussa (4). Käytin yhden kirjan lukemiseen keski­määrin neljä päivää. Luin 20 tieto­kirjaa (ml. esseet), 12 sarja­kuvaa, kahdeksan runokirjaa ja 47 muuta kauno­kir­jal­lista teosta. Näistä kaikista 77 oli aikuisten kirjoja ja 10 lasten- ja nuorten­kirjoja. Valtaosa lukemastani oli julkaistu vuosien 2011–2018 välisenä aikana. Peräti 61 (70%) lukemistani kirjoista oli naisten kirjoit­tamia kirjoja.

Jos joku niin tällainen kirjoitustyyli on omiaan koukuttamaan ainakin allekirjoittaneen. Anna Karhunen & Tiia Rantanen: Kaverin puolesta kyselen Käsi ylös, kuka fanittaa KPK-podcastia? Tässä kohtaa on nyt pikkuisen pakko rehvastella, että Annahan on entinen työkaverini A-lehdiltä ja on ollut niin mielettömän siistiä seurata, mitä hän on saanut Tiian kanssa aikaan. He ovat ensinnäkin järjettömän hauskoja tyyppejä, mutta tehneet mokailusta hyväksytympää. Podcast ja kirja auttavat käsittelemään omaa häpeää. Jaksoja ei voi kuunnella kuin kaksin kerroin naurusta henkeään haukkoen, ja sama homma kävi kaksikon kirjan kanssa. Tämä ote kertokoon kirjasta kaiken oleellisen: "Eräänä juhannuksena sattui käymään niin, että kaveri oli juhlimassa keskikesän juhlaa Raumanmerellä. Muutaman päivän käsi suojana jos jonkinmoista juomaa kiskottuaan kaverilla oli pikkuisen väsynyt ja nuhjuinen olo, eikä hän kaivannut elämältä mitään muuta kuin omaa kotia ja pehmeää sänkyä. Kotimatka oli jo loppusuoralla, kun hän astui Helsingin keskustasta raitiovaunuun ja etsi itselleen vapaan penkin.

Rakastan Han Kangia, hän on nero! Daphne du Maurier: Rebecca Vuoden paras lukupii­ri­kirja. Ennen kaikkea tunnel­mal­linen klassikko, jota ei voi lukea muuten kuin viltin alla teekupin kanssa. Elizabeth Strout: Anything is Possible Yksi harvoista tänä vuonna lukemistani novel­li­ko­koel­mista ja niistä ehdot­to­masti paras. Tarkka­nä­köisiä, ihmisten halusta ymmärtää itseään ja toisiaan kertovia tarinoita. Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin Hyvällä tavalla pään sekaisin laittava romaani dysto­pi­sesta Ruotsista. Vuoden vaikut­ta­vimpia ja eniten tunteita herät­tä­neimpiä kirjoja. Sarah Crossan: Yksi Haluan nostaa listalle myös parhaimman lukemani nuorten­kirjan. Tässä ihastut­tivat erityi­sesti säemuoto, erilai­suuden hyvä käsittely ja kaunis tarina. Rachel Cusk: Ääriviivat Vuoden erottuvin. Ateenassa käytä­vistä merki­tyk­sel­li­sistä ja merki­tyk­set­tö­mistä keskus­te­luista rakentuva romaani, jota luin uteli­aasti. Parhaat kotimaiset kauno­kir­jal­liset teokset Märta Tikkanen: Vuosi­sadan rakkaus­tarina Klassik­ko­ru­noteos, jonka vihdoin luin, mutta joka kestää aikaa.

  • Parhaat kirjat 2014 edition
  • Parhaat kirjat 2018 date
  • Parhaat kirjat 2018 pictures

Kirjat ovat edullisia, suhteellisen ympäristöystävällisiä ja kestäviä matkalippuja maailman toiselle puolelle, vieraaseen kulttuuriin, ajassa taakse- tai eteenpäin, toisen elämään, tarinaan tai pään sisälle. Olen lapsesta asti ollut lukutoukka, ja kirjat ovat pakokeinoni todellisuudesta. Rentoudun niiden parissa joka ilta. Kirjat ovat tarjonneet minulle mahdollisuuksia ymmärtää maailmaa, itseäni ja muita. Listasin tämän vuoden suosikkini. Mikä oli sinun vuoden suosikkikirjasi? Kannattaa muuten lukea postaus loppuun ja osallistua arvontaan. Laura Manninen: Kaikki anteeksi (WSOY, 2018) Henkilökohtaisesti todella syvältä riipaiseva teos. Pystyn lukemaan vain pienen palan kerrallaan, minkä jälkeen pitää hetki puhallella. Toivottavasti Mannisen parisuhdeväkivallasta kertova esikoisteos valottaa ihmettelijöille sitä, miksi joku ajautuu väkivaltaiseen suhteeseen ja miksei siitä välttämättä ensimmäisen iskun jälkeen lähdetä noin vain vetämään. Käytän sanaa ajautua, koska kukaan ei tietoisesti hakeudu hakattavaksi.

Ilmaiset kirjat

Itse koin suunnatonta houkutusta lähteä seuraamaan milloin mitäkin Nelsonin tarjoamaa ajatuspolkua ja niin tehdessäni huomasin jatkuvasti olevani yhä uusissa risteyskohdissa. Jos lähden vasemmalle, hylkään oikeanpuoleisen reitin ja minun on palattava myöhemmin takaisin, joka taas tarkoittaa, että silloin joudun jättämään kesken vasemmanpuoleisen polun kulkemisen loppuun. Tämän seurauksena Argonautit ei hahmotu minulle niinkään kirjallisena teoksena kuin jokapäiväisenä elämänä, valintojen sarjana, epävarmuutena, pyrkimyksinä ja itserehellisyyden ylistyksenä. " Antti Nylén: Häviö (Kosmos) (bloggaus tulee myöhemmin) Sinikka Vuola & Tommi Melender: Maailmojen loput (WSOY) ( linkki) "Kärjistäen voisi sanoa, että Melenderin ja Vuolan mukaan juoneen perustuvat romaanit eivät ole taiteellisesti suurta kirjallisuutta ja siinä he ovat tietenkin ihan oikeassa. Asian ääneen sanominen ei kuitenkaan ole suotavaa, koska jos niin tekee sinua pidetään norsunluutornisena elitistinä. Itse en ole koskaan kieltänyt asemaani elitistisenä lukijana, joten voin hyvin nostaa juuri tämän yksityiskohdan esiin.

parhaat kirjat 2018 full

Luin eniten euroop­pa­laista ja pohjoi­sa­me­rik­ka­laista kirjal­li­suutta. Lähes puolet lukemistani kirjoista oli kirjoit­tanut suoma­lainen kirjailija. Luin 63 kirjaa suomeksi, 21 kirjaa englan­niksi ja kolmessa lukemassani kirjassa ei ollut lainkaan sanoja. Lukemieni kirjojen piste­mää­räinen keskiarvo on 3, 4 / 5. Sitten vuoden parhaimmat kirjat. Olen lajitellut ne parhaisiin tieto­kir­joihin, sarja­kuviin, ulkomaisiin kauno­kir­jal­lisiin teoksiin ja kotimaisiin kauno­kir­jal­lisiin teoksiin. Jokai­selle listalle oli tungosta ja moni todella hyvä kirja putosi viime hetkellä pois. Kirja­vuosi oli todella hyvä, sillä 3, 4 keskiar­vosta huoli­matta yli puolet lukemistani kirjoista sai minulta neljä tai viisi tähteä. Olisi hauska kuulla, mitkä olivat sinun suosik­ki­kirjasi tänä vuonna! Parhaat tieto­kirjat Elisabeth Åsbrink: 1947 – Mistä histo­riamme alkaa? Vähälle huomiolle jäänyt kirja, joka käsit­telee käänteen­te­keviä historian tapah­tumia vuonna 1947. Kirja, jossa yleinen ja yksityinen yhdis­tyvät taita­vasti.

Toivon, että se herättää paheksuntaa. "

Uusin romaani, Finlandia-ehdokas Rose on poissa sijoittuu intiaanireservaattiin Yhdysvaltojen Minnesotaan. Teoksen kieli ja rytmi on Ketun aikaisempia teoksia hengästyttävämpi ja vieläkin ihmeellisempi. Kirjeromaani kertoo yhden perheen mykistävän tarinan kahdessa eri aikatasossa. Välillä tarinaa on haastava seurata, mutta Ketun kertojan lahjat vievät silti mennessään. Maria Veitola: Veitola (Johnny Kniga, 2018) Vitsi, mä nyt tunnun rakastavan vähän kaikkia tämän listan kirjoittajia, mutta minkä sille voi. Inka I also <3 Maria V. Olen rakastanut tätä pokkanaista hänen Maria! -ohjelmastaan lähtien. Marian rehellisyys, asenne ja ammattitaito ovat voimaannuttavia ja inspiroivia. Veitola kirja avaa upeasti Marian tarinaa hänen vanhojen kolumniensa kautta. Kirjan taitosta erikoismaininta! Se vaatii hetken totuttelua mutta on yhtä uniikkia kuin kirjoittajansa. Arvonta Kommentoi postausta sunnuntaihin 30. 12. mennessä ja voit voittaa omaksesi nämä kirjat: Palkinnon arvo on 55 euroa. Arvonnan voittaja ilmoitetaan kommenteissa.

Tähän aikaan vuodesta kuuluu koota lista, jossa luettelee vuoden 2018 parhaat kirjat. Kannanpa siis minäkin listakorteni kekoon. Listani voidaan jakaa kolmeen osa-alueeseen: Suomalainen/suomennettu kaunokirjallisuus, runot sekä muut. Listalle pääsyn edellytyksenä on, että kirja on julkaistu vuonna 2018. Listani kohdalla kannattaa kuitenkin muistaa, että on monia hyviä ja erinomaisia tänä vuonna julkaistuja teoksia, joita en vielä ole ehtinyt lukea. Pitemmittä saatteitta. Suomalainen ja suomennettu kaunokirjallisuus: Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin (S&S) ( linkki) (suom. Outi Menna) " He hukkuvat äitiensä kyyneliin lävistää koko yhteiskunnan. Se on nuoli, jonka kärki painuu ihosta läpi odottamatta, että kiltti sairaanhoitaja ensin desinfioi ihon. Se on järkyttävän hieno kuvaus, jonka monipuolisuus saa häntäluun tärisemään. Todellakin, tämä on romaani, jossa ei ole mitään liikaa ja josta ei mitään puutu. Tämä on romaani, joka olemme me. " Lucia Berlin: Siivoojan käsikirja - Tanssia ruusuilla 2 (Aula & Co. )

greatwalksofnorthamerica.com, 2024 | Sitemap