Vauvan Mekko Kaava

Tuesday, 24-Aug-21 22:27:00 UTC

Ja kasvaahan se Ellu joskus! ) mutta kyllä tää on miusta enemmän 100, ellei jopa 110... Ehkä Ellu edustaa tässä kaksivuotispäivillään? Mutta hei, huomaatteko, ehkä mie kehityn? Tähän viimeisimpään olen saanut tehtyä jo hihatkin! Ellun lelujen säiltykseen ajateltu rottinkiarkku on ääriään myöten täynnä miun kankaita, joista olen suunnitellut tekeväni niin tyynynpäällisiä kuin Ellulle vaatteitakin. Mistähän joku toisi vuorokauteen lisää tunteja, että ehtisi ompelemaan?

Vauban mekko kaava chart

Vauban mekko kaava

Äiti ja tytär söpöstelevät samanlaisissa mekkosissa. Lapsen mekko valmistuu pikapikaa tyynyliinasta ja naisen mekko pussilakanasta. Aikuisen mekko on 85 cm pitkä, sen helman leveys on 70 cm. Kainaloiden leveys on 4 cm ja pituus 20 cm. Muista kuitenkin, että mitat eivät ole tarkkoja, sillä voit korjailla mekkoa sovituksen jälkeen halutun levyiseksi. Näitä tarvitset tyynyliina ja pussilakana mittanauha kynää ja paperia kaavan piirtämiseen viivoitin ompelukone puuvillanauhaa kainaloiden vahvistamiseen: noin 1 m silkkinauhaa noin 1 m kanttinauhaa (tai enemmän, jos vahvistat kainalotkin kanttaamalla) (kuminauhaa) hakaneula Alkuvalmistelut Silitä tyynyliina. Leikkaa mekon osat irti, tyynyliinasta saat kätevästi kerralla sekä etu- että takakappaleen. Ompele sivusaumat oikeat puolet vastakkain ja silitä ne auki. Kädentiet Silitä kädentiehen taite (1 cm) sisään ja ompele mekon sisäpuolelle puuvillanauhaa napakoittamaan kainaloa. Voit ommella kädentiehen myös kanttinauhan, joka antaa mekolle viimeistellyn ilmeen.

Vauvan mekko kaava cottages

Olen tehnyt samasta kirjasta myös essumekon, jossa Ellu edusti viikon ikäisenä. Tämäkin oli älyttömän helppotekoinen, ja essumekko on malliltaan kiva, koska se sopii paidaksi sitten, kun se on mekoksi liian lyhyt. Ja se sopii niin hoikkelille kuin vähän pyöreämmällekin vauvalle, joten mitoituksesta ei tosiaan tarvitse huolehtia. Tämä mekko oli ensimmäinen vauvanvaateompelukseni ( noin 1v... ), kirjasta Ompele kaunista lapselle (ohje Taaperon mekko). Tuossa henkarissa roikkuessaan mekko ei ole kovin kaunis, koska kangaskin oli tähän liian paksua (en raaskinut käyttää tähän mitään ihania kankaita, koska ne olisivat epäonnistumisen hetkellä menneet ihan hukkaan), mutta luonnossa se on ihan suloinen. Ja tämä oli tosi helppo tehdä! Ensi kerralla tosin valitsen ohuemman kankaan. Kun olin saanut pari mekontekelettä suht onnistumaan, uskalsin koskea yhteen hamstraamistani ihanista kankaista. Koska kangas oli niin kiva, järkeilin, että pitää tehdä niin iso mekko kuin kankaasta vain saa, niin sitä saa sitten katsella pitempään.

Helppo vauvan neulemekko - Lankakauppa Anna&Eila

Aiemmin kertoilinkin toisessa blogissani, kuinka olin raskausaikaan asti aikamoisen ompelutaidoton. Ala-asteen käsityötunnit olivat aiheuttaneet sen, että sain päänsärkyä heti, kun näinkin ompelukoneen. Monta vuotta tyydyin ompelemaan vain verhoja, mutta raskausaikana iski jokin alkukantainen hoivavietti tai sitten luppoajasta johtuvat tylsistyminen. Jos joku muukin tumpelo haluaa väkertää mekon omalle tai tutun pienokaiselle, tai joku taitavampi tehdä nopeasti tytön vaatteita, niin tässä pari vinkkiä hyvistä ohjeista! Koska miulla on tapana tehdä kaikkiin vaatteisiin "hiukan" kasvunvaraa, niin nyt nelikuisena Ellu on kasvanut sopivan kokoiseksi miun raskausaikana pikkuvauvalleni ompelemaan mekkoon. Tyttö mätsää nyt hienosti huoneensa verhoihin, päiväpeittoonsa ja tuulikaapin kappaan. ;) Mekon ohje on kirjasta Veikeät vauvanvaatteet (Villamekon ohje, mie tosin tein ilman etutaskua). Voin suositella, niin tuota ohjetta kuin kirjaa yleensäkin myös niille, jotka eivät osaa vaatteeita ommella.

Vauban mekko kaava prime

Yläreuna Silitä yläreunan päärme siten, että taitat ensin sisään 1 cm, sitten 3 cm. Kiinnitä nuppineuloilla. Ompele kuja taitteen reunasta ja silitä. Pujota silkkinauha kujaan hakaneulan avulla. Helma Silitä ja ompele helmaan päärme. Voit halutessasi ommella alahelmaan kanttinauhan, joka napakoittaa mekkoa ja jonka ansiosta helma laskeutuu kauniimmin. Silitä ja tarkista. Naisen mekko Naisen mekko tehdään samalla tavalla kuin lapsen mekko – mutta pussilakanasta. Mittaa ensin itsesi kainalosta kainaloon ja kainalosta polveen. Kuvan mekko on kokoa 38. Varaa yläreunaan 40 cm, jotta saat luotua kuminauhalla poimuja eteen. Leikkaa yhden pitkän silkkinauhan sijasta neljä lyhyempää nauhaa ja ompele ne etu- ja takakappaleisiin, jotta saisit molemmille olkapäille solmittavat nauhat. Kaavat Voit piirtää kaavat ensin paperille tai tehdä ne suoraan kankaalle. Jos valmistat paperikaavan, mekko valmistuu jatkossa nopeammin. Piirrä kuvan mukainen kaava, jonka yläreunan leveys on lapsen kainalo–kainalomitta.

  1. Lelukauppa jyväskylä
  2. Lontoon suomalaisten teatteri vierailee Helsingissä - Kulttuuri - Turun Sanomat
  3. Paljonko painaa kuutiometri kuivia koivuhalkoja? | Kysy.fi
  4. Kela taksi varkaus 7
  5. Antti Kurhinen löysi itselleen uuden karanteenikaverin - Candy-nukke on turvallista seuraa: "Sillä ei ole koronaa eikä muitakaan tauteja!" | Seiska
  6. Sotaveteraanit elossa 2019
vauban mekko kaava chart
  1. Leif lindeman siniset silmät
  2. Maailman paras muffinssi
  3. Moi mobiili ja mobiilivarmenne

greatwalksofnorthamerica.com, 2024 | Sitemap